poniedziałek, 23 maja 2011
Surimi i sałatka.
Uwielbiam surimi. Szczególnie na kanapkach - pokrojone w plasterki. Ale ostatnio mi się znudziły, a kilka paluszków zostało w lodówce. Wymyśliłam więc taką oto sałatkę. Była pyszna, ale bardzo octowa ;).
Składniki na 1 porcję:
4 paluszki surimi
jajko
kawałek papryki konserwowej
mały ogórek kiszony
1-2 łyżki jogurtu naturalnego
musztarda
sól, pieprz
Kroję surimi w paski, jajko, paprykę i ogórka w kostkę. Mieszam wszystko w miseczce. Dodaję jogurt naturalny (ilość zależy od preferowanej konsystencji) i odrobinę musztardy (dosłownie mniej niż pół łyżeczki). Solę i pieprzę do smaku.
Ja podałam z upieczonym w tosterze pieczywem słonecznikowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
zostaw komentarz po sobie.
ucieszy mnie każde słowo :)