czwartek, 7 lipca 2011

Masło orzechowe, jogurt i pancakes, czyli śniadanie idealne.


Wiem, że obiecałam Wam więcej śniadaniowych placuszków w wakacje, ale ostatnio mam taką ochotę na różnego rodzaju owsianki... jak nigdy. Wstyd się przyznać, ale przez ten przypadkowy odwyk od pancakes'ów zdążyłam już zapomnieć, jak wspaniale smakują.
Dziś u mnie tradycyjne pancakes z dodatkiem jogurtu naturalnego i czekoladowego masła orzechowego... niebo.

Składniki na porcję:
1/2 szklanki mąki (u mnie przenna pełnoziarnista)
1/2 szklanki maślanki
łyżeczka proszku do pieczenia (nie miałam sody)
szczypta soli
jajko

Mąkę łączę z proszkiem do pieczenia i solą. W osobnym naczyniu mieszam maślankę i jajko. Płynne składniki łączę z suchymi i mieszam tak, by powstała jednolita konsystencja. Smażę na dobrze rozgrzanej, suchej patelni teflonowej.
Podałam z jogurtem naturalnym i czekoladowym masłem orzechowym.

5 komentarzy:

  1. to czekoladowe masło orzechowe, cudo!

    OdpowiedzUsuń
  2. U mnie dzisiaj na śniadanie też penkejki były... Ja właśnie mam ostatnio jazdę na placki i próbuję różne przepisy, za to zapomniałam chwilowo o kaszkach na mleku, które zawsze lubiłam...

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam. Ja mam czekoladowe migdałowe i jest pyszne :D

    OdpowiedzUsuń

zostaw komentarz po sobie.
ucieszy mnie każde słowo :)