środa, 29 czerwca 2011
Czekoladowa wariancja na bazie masła orzechowego.
Pamiętacie jeszcze ten przepis? Postanowiłam nieco go przerobić i wyszło mi czekoladowe masło orzechowe. Równie dobrze pasuje do owsianek czy na kanapki jak tradycyjne. Polecam :).
Składniki na średni słoik:
400g orzechów ziemnych
1-2 łyżki kakao
cukier do smaku (u mnie 1 łyżka)
sól do smaku
Orzechy mielę blenderem na gładką masę. Dodaję kakao, cukier oraz sól i miksuję jeszcze chwilę, aby masa dokładnie się wymieszała. Gotowe, smacznego.
źródło: punktransistor
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Lubię bardzo masło orzechowo-czekoladowe- wciąż jeszcze mam prawie cały słoik nerkowcowo-kokosowego z dodatkiem kakałka i miodu- pyszne jest ^^ I mnie tutaj Rudzielec inspirował :)
OdpowiedzUsuńPytanko: Jakim cudem to ma taką konsystencję? Nie dodałaś nic płynnego? ;D
OdpowiedzUsuń